2016.08.24. Dabaszinātnes un matemātika skolā – efektīvi un radoši

Iepazīties ar konferences programmu   

Latvijas Universitātē (LU) 24. augustā notiek līdz šim vērienīgākā dabaszinātņu un matemātikas skolotāju konference „Dabaszinātnes un matemātika skolā – efektīvi un radoši”, kurā ris lielākā domu apmaiņa un kura ir risinājumu ieguves vieta tam, ko darīt, lai padziļinātu mācīšanos un skolēnu eksāmenu rezultāti būtu labāki.

Vismaz 600 dalībnieki – skolotāji, augstskolu mācībspēki, eksperti, zinātnieki un uzņēmēji apmainās idejām un tās ģenerē 33 darbnīcās, diskusijās un citās aktivitātēs.

Konferenci caurvij trīs vērtības – pieredze, rīcība un mācīšanās iedziļinoties.

Konferences ievadā paneļdiskusijā akcentēta nepietiekamo eksāmenu rezultātu situācija. Diskusijā tās dalībnieki analizē cēloņus, kāpēc skolēnu rezultāti nestandarta situāciju uzdevumos ir ievērojami sliktāki. Konference meklē konkrētus risinājumus, ko darīt, lai skolēnu sniegums uzlabotos. Klātesošie spriež arī par to, kāpēc mainās pārbaudes darbu forma un saturs un kā eksāmena saturs atspoguļo standarta prasības.

Forums pievērš uzmanību gaidāmajai mācību satura reformai, kurā paredzēta kompetenču pieeja. Konferencē runā par to, kas atšķir tradicionālu mācību procesu no kompetenču pieejas un kā to īstenot. Viesistabā ir iespēja uzdot jautājumus zinātniekiem, Valsts izglītības satura centra vadītājam, uzņēmējiem un citām ar izglītības jomu saistītām personām. 

Vienlaikus ir iespējams apskatīt interaktīvu izstādi, kurā 20 uzņēmumu/organizāciju/iestāžu pārstāvji sniedz jaunas idejas un praktiskus piemērus radošam un efektīvam mācību darbam. Ar veiksmīgiem stundu piemēriem un lieliskām idejām kolēģus iepazīstinās 55 skolotāji.

Konferences noslēgumā plenārsēdē Latvijas Universitātes, Izglītības un zinātnes ministrijas un Valsts izglītības centra pārstāvji runās par to, kāpēc mainās pieeja mācību saturam un ko praksē nozīmē ieviest kompetenču pieeju skolā.

Programma pieejama LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra interneta vietnē.

Dabaszinātņu un matemātikas skolotāju konference „Dabaszinātnes un matemātika skolā – efektīvi un radoši” notiek šodien, 24. augustā, LU, Raiņa bulvārī 19, Rīgā.

Konferenci organizē LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs sadarbībā ar LU fakultātēm, Latvijas Bioloģijas skolotāju asociāciju, Fizikas skolotāju asociāciju, Matemātikas skolotāju apvienību, Ķīmijas skolotāju asociāciju, Latvijas Ģeogrāfijas biedrību. 

TIEŠRAIDE

 

Lasīts 1035 reizes Pēdējo reizi rediģēts Ceturtdiena, 25 augusts 2016 08:15
Mihails Gorskis

Projekta vadītājs un zinātniskais redaktors

Mājas lapa: www.kimijas-sk.lv E-pasts Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
Aktīvā pozīcija: Sākumlapa Konferences un semināri 2016.08.24. Dabaszinātnes un matemātika skolā – efektīvi un radoši